5630 Békés, Csallóközi u. ½ +36-66/414-996 H - P: 08:00 - 15:45-ig | Sz: 08:00 - 12:00-ig

Sajtóközlemény

Sikeresen megvalósult a SACIFER Kft. gazdaságfejlesztési projektje

2022.03.31.

A SACIFER Kft 2021. évben sikeresen pályázott a GINOP-1.2.9-20 kódszámú, „Hátrányos helyzetű  településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása” című pályázati  felhívás keretében az 5630 Békés, Csallóköz utca ½.. szám alatti székhelyének fejlesztésére,  eszközbeszerzés megvalósítására. A beruházás nettó 8,44 millió forint összegű, 70%-os intenzitású  európai uniós támogatás segítségével valósult meg. A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.9-20 2021-00386.

A projekt keretében megvalósított fejlesztés résztevékenységei: 

Korábban vállalkozásunk nem rendelkezett színesfémmel kapcsolatos tisztítási és feldolgozási feladatot kiszolgáló géppel. Jelen fejlesztés keretében sikeresen megvalósítottuk egy McIntyre 500 GT elektromos aligátor olló beszerzését és üzembe helyezését a szakmai megvalósításban közreműködők személy jellegű ráfordításának támogatásával. Az elektromos kivitelezésű McIntyre 500 GT nem csak gazdaságos, de hatékony lehetőséget is biztosít a mindennapos hulladékfeldolgozási feladatok ellátására. 

A sikeres beszerzés és üzembe állítás érdekében a projekt keretében a szakmai megvalósításban közreműködő 3 fő teljes munkaidős alkalmazottunk vonatkozásában bérköltség-támogatást vettünk igénybe a projekt keretében.

A fenti elektromos aligátor olló beszerzésének és üzembehelyezésének eredményei:

  • jelentősen csökkennek a fizikai munkakört ellátók munkaterhei,
  • gépesítetté vált a színesfémmel kapcsolatos tisztítási és feldolgozási tevékenység,
  • a kisebb méretre feldolgozott fémhulladék jobb áron értékesíthető tovább a piacon, így gazdálkodási oldalon bevételnövekedés prognosztizálható.

A fejlesztés eredményeként javult a SACIFER Kft versenyképessége és erőforrás-hatékonysága. 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

További információ kérhető:

SACIFER Kft.

saciferkft1995(kukac)gmail.com

https://mehtelepbekes.hu/

Sütikkel kapcsolatos tudnivalók

Adatvédelmi tájékoztató és szabályzat a weboldal megtekintéséhez!