5630 Békés, Csallóközi u. ½ +36-66/414-996 H - P: 08:00 - 15:45-ig | Sz: 08:00 - 12:00-ig

Kedvezményezett neve: SACIFER Általános Könnyűfémipari és Kereskedelmi Kft.

A projekt címe: Hátrányos helyzetű településen működő SACIFER Kft fejlesztéseinek támogatása

Szerződött támogatás összege: 8,44 millió forint

Támogatás mértéke: 70 %

1997 óta működik telepünk Békésen, a Kettős – Körös hidja mellett, a Csallóközi u. 1 szám alatt. Az elmúlt években stabil üzletkörünk alakult ki mind a lakosság, mind a vállalkozói szféra köreiből, amelyben segítségünkre volt az is, hogy mindig is korrekt, szabályos, törvénykövető, precíz vállalkozást üzemeltetünk.

Főtevékenységünk 3832 '08 Hulladék újra hasznosítása, melynek keretében Békés megyében az egyik legkedvezőbb áron vásároljuk fel a fémhulladékokat cégektől, magánszemélyektől legyen az vörösréz hulladék, sárgaréz hulladék, alumínium hulladék, horgany - horganyzott hulladék, saválló hulladék, rézkábel hulladék, vas hulladék, lemez hulladék, akkumulátor, stb. További szolgáltatásaink: Fémszerkezet bontása, gépjárművek bontása. Vas és acélszerkezetek bontása. Használt termékek felvásárlása, értékesítése. Különféle hulladék anyagok átvétele, begyűjtése lakosságtól és cégektől. Ezen hulladék anyagok kezelése, feldolgozása, értékesítésre való előkészítése, másodnyersanyagok értékesítése.

A Békés, az 5630 Békés, Belterület 6529/2. Hrsz. alatti 3504 m2 ingatlan bérleti szerződése hosszútávú, annak tulajdonosa a Kft ügyvezetője, tagja. Átlagos statisztikai létszámunk 5 fő, melyből 3 fő szellemi, míg 2 fő fizikai munkakört lát el.

A projekt átfogó és specifikus céljai, elvárt eredményei:

A projekt alapvető céljai

Célunk egy McIntyre 500 GT elektromos aligátor olló beszerzése és üzembe állításának segítése a szakmai megvalósításban közreműködők személy jellegű ráfordításának támogatásával. Jelenleg vállalkozásunk nem rendelkezik színesfémmel kapcsolatos tisztítási és feldolgozási feladatot kiszolgáló géppel.

Az elektromos kivitelezésű McIntyre 500 GT nem csak gazdaságos, de hatékony lehetőséget is biztosít a mindennapos hulladékfeldolgozási feladatok ellátására. A McIntyre 500 GT mechanikus leszorító, egyszerű késű gép, mely pengéinek köszönhetően képes arra, hogy a legtöbb, színesfémmel kapcsolatos tisztítási és feldolgozási feladatot hiánytalanul elvégezze. Nem kevesebb, mint 110 tonna vágóerő biztosítja, hogy a hulladékkezelés egyszerre lesz gyors és egyszerű feladat, melyet a McIntyre gépeitől jól megszokott, kifogástalan minőség is garantál. A McIntyre 500 GT nem csak teljesítménye miatt lehet az egyik legjobb választás, hanem gazdaságossága miatt is, hiszen szerviz igénye alacsony, és elektromos kialakításának köszönhetően olcsón üzemeltethető. További előnye a tervezett típusnak: 4 db kerékkel szerelt, mely lehetővé teszi a gép ingatlanon belüli könnyített elmozgatását, így nem a feldolgozandó fémhulladékokat kell átmozgatni a telephelyen belül (ez a NAV által rögzített és folyamatosan ellenőrzött technológiai helyszínrajz és folyamatábra előírásai miatt csak korlátozottan lehetséges).

A sikeres beszerzés és üzembe állítás érdekében a projekt keretében tervezzük a szakmai megvalósításban közreműködő 3 fő teljes munkaidős alkalmazottunk vonatkozásában bérköltség-támogatás igénybevételét.

A projekt tervezett eredményei

A fenti elektromos aligátor olló beszerzése és üzembe állításának várható eredményei:

- jelentősen csökkennének a fizikai munkakört ellátók munkaterhei,

- gépesítetté válna a színesfémmel kapcsolatos tisztítási és feldolgozási tevékenység,

- a kisebb méretre feldolgozott fémhulladék jobb áron értékesíthető tovább a piacon, így gazdálkodási oldalon bevételnövekedés prognosztizálható.

A projekt tervezése és megvalósítása során a projektben létrehozott eredmények megfelelnek a Felhívás 3.4.1.3. Esélyegyenlőség és környezetvédelmi szempontok érvényesítésével kapcsolatos elvárásoknak.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31.

A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-00386sacifer

Sütikkel kapcsolatos tudnivalók

Adatvédelmi tájékoztató és szabályzat a weboldal megtekintéséhez!